Neden Dokucell?

DOKUCELL™ standart bir kordon kanı bankası değildir. Pek çok farklı dokuları (sünnet derisi vs.) saklayabilme, gerektiğinde kök hücre üretebilme (12 ayrı hücresel ürün) noktasında GMP onayına ve Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip olup, bununla birlikte milyon dolarlık ar-ge yatırımları ile doku mühendisliği ürünleri (gen tedavileri, kanser aşıları, immünoterapi ürünleri) de geliştirebilme noktasında yeterliliğe ve altyapıya sahip bir KÖK HÜCRE, BİYOBANKA ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ merkezidir.

İleride ihtiyaç duyulduğunda saklanan kordon kanı ve dokusundan çok daha fazlasını teknolojik gerekliliklere uygun olarak hızlı ve etkin bir şekilde bebeğinize ve size sunabilme yetisine sahiptir.

Dünya’nın 9., Avrupa’nın ise İLK YENİ NESİL saklama tankına sahip tesistir. Kordon kanı bankalarında uzun yıllar saklama maliyetleri yüksektir. Merkezimiz, düşük maliyetleri ön plana alan konvansiyonel azot tanklarından değil, aksine ürün güvenliğini ön plana alan ve kendi azotunu kendisi üretebilen ve mobiliteye sahip son teknoloji tanklar kullanmaktadır.

Tesiste olası bir yangın, deprem veya afet durumunda, devamlı azot dolumuna ihtiyaç duyan ve sabit borulama sistemine sahip sabit konvansiyonel tanklara nazaran, hem kendi azotunu kendisinin üretebilmesi hem de kolaylıkla güvenli bir lokasyona transfer edilebilmesi (mobil sistem olarak dizayn edilmiştir) ürün güvenliğini ön planda tutan, insana önem veren vizyonumuzun açık bir göstergesidir.

Sıkça Sorulan Sorular?

Doku / Hücre kaç yıl saklanabilmektedir?

Kordon Kanı Bankacılığı Yönetmeliği’ne (2005 tarihli) göre kordon kanlarının saklanma süresi 15 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak Dünya’da yapılan çalışmalar bu sürenin 30 yıla kadar güvenli bir şekilde devam edebileceğini göstermektedir.

Kök hücrelerim kullanılamaz hale gelir mi, gelirse ne olur?

Kordon Kanı Bankacılığı Yönetmeliği’ne göre, savaş gibi olağanüstü haller hariç diğer tabii afetler veya kusur nedeniyle kordon kanının veya doksunun kullanılamaz hale gelmesi ve kordon kanı veya kordon kanı saklanmış olan çocuğun veya birinci derece akrabasının (anne, baba ve kardeş) tıbbi ihtiyacının doğması halinde, DOKUCELL™ yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan uygun dokunun tedariki için gerekli her türlü işlemi yapmayı ve masraflarını karşılamayı kabul ve taahhüt eder.

Çocuğumun kordon kanı veya dokusunun karışma olasılığı var mı?

Merkezimize gelen her doku/hücre ham ürünü spesifik ve bir kez daha tekrarlanmayan bir barkod sistemi ile kodlanır. Bu barkod sistemi hem karışma olasılığını ortadan kaldırır hem de kişisel verilen ilk andan itibaren gizliliğini sağlar. Ham ürün, ara ürün, son ürün ve bitmiş ürün basamaklarının tamamında bu barkodlama sistemi kullanılır ve Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleşen denetimler de geriye dönük olarak bu kodlamaya göre yapılır. Ürün karışma olasılığı ve ayrıca çapraz kontaminasyon riskini önlemek için merkezimizde dakika spesifik olmak üzere kayıtlar, yedeklemeler, kontrol ve onay basamaklarını içeren valide edilmiş SOP’ler ve bununla entegre edilmiş bilgisayarlı sistemler kullanılmaktadır. Ayrıca kriyojenik tankın depolandığı alana erişim için yetkilendirilmiş kişiler ile sınırlı olmak üzere 2 ayrı şifreli sisteme sahip geçiş sistemi oluşturulmuştur.

Saklama işlemi sonrasında nasıl bir bilgilendirme yapılıyor?

Üretim, depolama ve kalite kontrol analiz işlemlerinin eksiksiz olarak tamamlanmasından sonra “Kordon Kanı ve Kordon Dokusu Bankacılık Sertifikası” düzenlenerek aile dilerse mail üzerinden ya da hardcopy olarak adrese postalanabilmektedir. Bu sertifika içerisinde; bebeğe spesifik olarak belirlenmiş barkod numarası, işlenen ve saklamaya alınan doku bilgisi, kök hücre miktarı ve canlılık değeri yer almaktadır. Ayrıca bebeğinize ait barkod bilgileri ile giriş yaparak, bebeğinizin tüm bilgilerine 7/24 ulaşabileceğiniz mobile aplikasyon sistemimiz de bulunmaktadır.